Antoniego Jojko, szefa Restauracji Prowent, pytamy o klucz do sukcesu w branży gastronomicznej oraz dlaczego warto zorganizować swoje wesele właśnie przy Metalowców 5.
Weronika Grychtoł: Od jak dawna działa Restauracja Prowent?
Antoni Jojko: Restauracja powstała w 1995 roku, mamy więc już 23 lata doświadczenia w branży gastronomicznej. Mało jest lokali tego typu, które działają bez przerwy prawie ćwierć wieku.
Państwa lokal często wybierany jest na wesela. Na ile osób przewidziana jest sala?
Posiadamy dwie sale, każda z odrębnym wejściem i węzłem sanitarnym. Możemy zorganizować przyjęcia, nie tylko weselne, łącznie dla ponad 100 osób.
Klienci chwalą Państwa menu weselne, co możemy w nim znaleźć?
W większości bazujemy na tradycyjnej polskiej i śląskiej kuchni. Na życzenie klientów przygotujemy tez potrawy innych kuchni. To klient decyduje, co z naszego bogatego menu wybierze. Podkreślę, że wszystkie potrawy wykonywane są u nas na miejscu ze świeżych produktów najwyższej jakości. Nie korzystamy z „gotowców”.
A co z parkingiem? Czy goście mają gdzie zostawić swoje samochody?
Jeżeli chodzi o miejsca parkingowe to nie mamy z tym problemu - cały teren wokół lokalu jest dostępny dla naszych klientów. Mając na uwadze bezpieczeństwo pojazdów, parking jest monitorowany całą dobę.
Czy sala weselna ma klimatyzację? Jakimi innymi udogodnieniami Państwo dysponują?
Oczywiście nasze sale są w pełni klimatyzowane, posiadamy również scenę oraz komplet efektów świetlnych. DJ lub zespoły mogą z nich korzystać bez dodatkowych opłat. Zadbaliśmy także o podjazd dla osób niepełnosprawnych.
Czym Prowent różni się od innych lokali – dlaczego warto zorganizować swoje wesele właśnie tutaj?
Od roku 2004 posiadamy Tytuł Mistrza Ślubno-Weselnego, który nadawany jest za najwyższą jakość usług. To zobowiązuje. Nasza dewiza brzmi: najważniejszy jest klient i robimy wszystko, aby zaspokoić jego potrzeby i oczekiwania. Posiadamy 12 kolorów wystroju stołów, dwa rodzaje zastawy stołowej: tradycyjną i nowoczesną oraz atrakcyjne promocje. Wizytówką naszego lokalu są pracownicy – w ich doborze postawiliśmy na wysoką kulturę osobistą i życzliwość.
Zapraszamy do Prowentu!